Nosičky FESTIVERRE na 48. ročníku koštu ve Velkých Němčicích

Nosičky FESTIVERRE na 48. ročníku koštu ve Velkých Němčicích

Ve Velkých Němčicích již tradičně začíná sezóna regionálních výstav vín na břeclavsku. Opravdu první bývá v sousedních Křepicích a hned nato zde. V roce 2008 to padlo na 3. února.

Letošní 48.ročník byl rekordní – sešlo se 1014 vzorků vín. Z toho bylo 623 bílých a 391 červených. Nejlépe hodnocená vína dosáhla 92,0 bodů, nejlepší kolekce (4 nejlepší vzorky jednoho vinaře) pak 90,75b. Více informací najdete na ofoceném úvodu katalogu ve fotogalerii.

Z pohledu návštěvníka to byla tradičně velmi povedená akce. Kromě bohaté tomboly a perfektního občerstvení (jelení gulášek byl také nejméně za 92bodů ), cimbálky a večerní taneční zábavy to byla zejména kvalitní vína. Ostatně o ně šlo především. Za vyzdvihnutí stojí, že všechna bílá vína byla umístěna v chlazených regálech, takže teplota 12°C byla u všech vzorků zaručena až do konce koštu. Vítězové a oceněná vína se pak průběžně doplňovala, tudíž i později příchozí se jimi mohli pokochat. Ke komfortu přispělo i několik nerezových myček sklenic.

Zvolené sklo bylo pro akci podobného charakteru předpisové – tenkostěnné OIV sklenice s nezatavenými okraji. Němčičtí vinaři odvedli při přípravě a organizaci koštu velmi dobrou práci.

Nás samozřejmě těšilo, že se tu poprvé objevily naše nosičky FESTIVERRE přímo „v akci“. Sami jsme byli zvědavi na reakce moravských vinařů na tuto novinku. V počátku po nich jen pokukovali, ale v průběhu dne, tak jak u vína začalo víc povídat, ocenili jejich výhody. Máme radost, že nosičky potvrdily svoji užitnou hodnotu i na Moravě. Bez problémů sklenky držely, bez problémů se doplňovalo, koštovalo, ale i vymývalo. A co potom při cimbále, když je potřeba s rukama trochu víc mávat! Jak se hodily. Suma sumárum více jak 150 hostí si nosičku pořídilo a mé oko pozorovatele nepostřehlo žádnou nespokojenost. Věříme, že tomu tak bude i nadále.

Příště se s nosičkami FESTIVERRE setkáte na 31. jihomoravské výstavě vín v Brně (23.2.), na Mezinárodní výstavě vín Českého zahrádkářského svazu v Hustopečích (1.-2.3.) a na koštu ve Vranovicích a Nosislavi (8.3.). Další akce budou přibývat a my Vás budeme rádi informovat.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení