Vinařské Litoměřice 18.-19.4.2008

Vinařské Litoměřice 18.-19.4.2008

Trochu lenivím. Anebo se pouze nepouštím do práce, které zase tak nerozumím - tedy do novinařiny. Proto si opět vypůjčím texty od povolanějších. Podívejte se co napsali o blížících se VINAŘSKÝCH LITOMĚŘICÍCH v časopisu Týden anebo v Litoměřických novinách.
Na zasvěcené reakce na právě uplynulý víkend si pár hodin ještě počkáme, ale mě nedá se s Vámi rozdělit o osobní zážitek.
Musím smeknout před organizátory,  kterým velel "hlavní šéf" pan doktor Kacerovský. Podařilo se jim uspořádat akci, která podle mého nemá u nás obdoby. V příjemné atmosféře se nekonal jen obyčejný košt vín, ale ukázka, že víno je kultura, že k vínu patří dobré jídlo, že s vínem je spojena především skvělá atmosféra. I z reakcí vystavovatelů (kteří mimochodem měli možnost prodávat své produkty a oceňovali zájem příchozích) jsem měl dobrý pocit z  velmi vhodně strávených dvou dní. 

Práci organizátorů ocenili a pochválili mimo jiných i ministr zemědělství Gandalovič nebo pan profesor Kraus.
O moderování a dobrou náladu se po oba dny staral Jožka Šmukař s cimbálkou "Slovácko". Výstava začala již v pátek ráno a kdo si udělala čas neprohloupil, protože mohl v klidu a bez tlačenic obejít vše co chtěl. Odpoledne se sál začal plnit, ale i v době největšího "návalu" (což představuje více jak 1000 návštěvníků) bylo všude dostatek prostoru. Ale přece jen už se vinaři nemohli každému věnovat individuálně. Páteční večer pak byl rezervován pozvaným hostům a sponzorům. Rád pak konstatuji, že jejich zájem o vína i informace byl příjemný, jakož i celý večer. V sobotu se sál začal plnit již od rána milovníky vín z celého širokého regionu. A opět - viděl jsem jen spokojené tváře. A to před pulty i za nimi.
Jak jsem se již zmínil, víno bylo představeno jako neodmyslitelná součást gastronomie. O tuto stránku věci se starali například zástupci z MAKRA, kteří přímo na sále připravovali rybí speciality k ochutnání a doporučovali k nim ta správná vína. Prostě něco jiného, co na podobných veřejných velkých akcích vidíme málokde.
A co nosičky? Myslím, že to byl taky takový malý hit letošního ročníku. Více než 400 hostí si tento praktický suvenýr odnesla domů, spolu se zážitky. A věřím, že se tak jako já již těší na příští ročník. Ve stejnou dobu na stejném místě.

Jožka Šmukař

Jožka Šmukař a MUDr Radim Uzel -
spokojení

uživatelé nosiček Festiverre

doktor Radim Uzel

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení